PROGRAMMA FIETSPARKEREN

Het programma Fietsparkeren is gericht op het ontwerpen, bouwen en overdragen aan exploitatie van de fietsparkeergarages op de stations in Nederland. Dit programma loopt geruime tijd en wordt (deels) gefinancierd vanuit het ministerie van I&M. Inmiddels zijn er diverse fietsstallingen opgeleverd, wordt aan een aantal gewerkt en dient besluitvorming over een aantal plaats te vinden.

Het programma beoogt de samenhang tussen al deze verschillende bouwprojecten te bewaken en te beheersen conform een integrale aanpak waarvoor in 2012 is gekozen. Ook beoogt het programma de aanpak van het fietsparkeren bij stations te innoveren (o.a. met de inzet van de deelfiets (Ov-fiets) en vernieuwende fietsparkeer oplossingen). Dilemma’s in aanpak, besturing en samenwerking dienen zich aan.

 

NS heeft Management Expedition gevraagd enkele workshops te organiseren om aan de programmabesturing en samenwerking te werken.

 

We hebben na interviews een vruchtbare dialoog georganiseerd tussen de relevante mensen over de context, de risico’s, de communicatie in en de organisatie van het programma. Hieruit is een andere rolverdeling en samenwerking ontstaan.

  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle

Oude Singel 45, 3421 ED Oudewater

Copyright Management Expedition 2018 - 2020