Agile of Prince2?

Opdrachtgever: SVB
Doelgroep: Projectmanagers

Vraagstuk 

SVB heeft Management Expedition gevraagd om te ondersteunen bij het vinden van de kern van het probleem en begeleiden van de discussie binnen de pool met projectmanagers rondom klassiek (Prince2) versus wendbaar (Agile) projectmanagement.

Opdrachtgever

De afdeling Projectmanagement van de SVB zit in een dynamisch speelveld met veel beweging in de IT organisatie, bij klanten en vanuit Quality Assurance.
De roep om Agile/Scrum ondersteuning wordt groter maar welke vraagstukken lenen zich daar wel of juist niet voor en welke projectmanagers past dit juist wel of niet.

Over de opdracht

In uiteindelijk 5 workshops hebben we het probleem terug gebracht tot de essentie. Belangrijk is dat er eenheid in handelen is bij intake van projectvragen, een definitie is van rollen en toegevoegde waarde voor klanten en dat wordt uitgedragen dat de pool een volwaardig gesprekspartner is voor beide aanpakken.

Resultaat

Het resultaat is dat projectintakes in duo’s plaatsvinden, rollen smarter zijn gemaakt, klantvraagstukken worden gerubriceerd, projectmanagers zitting nemen in Agile-initiatieven elders, opleiding tot scrummaster mogelijk is en dat de missie van de afdeling in een statement wordt uitgewerkt.

Je dag op de hei nadrukkelijk vanuit Change inrichten?

Change Workshop

We zetten onze expertise om tot echte gedragsverandering en effect te komen ook graag in bij workshops. Een doordacht ontwerp, start van de Change vóór de heisessie en een doortastende houding met wat humor zijn onze ingrediënten om bij jouw team iets te veranderen.