Change introductie nieuw treinmaterieel

Opdrachtgever: Head of Quality Management
Doelgroep: Change Manager

Vraagstuk

NS heeft Management Expedition gevraagd om coaching en veranderkundig inzicht te verzorgen op de grootscheepse veranderingen die ontwerp en implementatie van treinseries met zich mee brengen.

Opdrachtgever

De afdeling Implementatiemanagement is gericht op het naar tevredenheid en in samenhang geruisloos introduceren van nieuw materieel (treinen) zodanig dat de operatie met bekwame conducteurs, machinisten en monteurs ongestoord doorgaat bij introductie.

De manager a.i. is als kwartiermaker van deze nieuwe afdeling binnen NS Techniek actief om de lessen uit het verleden te vertalen naar een aanpak voor de toekomst.

Over de opdracht

We hebben de coachgesprekken ingericht met een klassieke insteek – 1 op 1 gesprek over wat deze change manager bezighoudt en reflectie op de afgelopen peiode – en uitgebreid met een onorthodoxe insteek om parallel te helpen met de vertaling van de inhoud van de coachgesprekken naar veranderkundige inzichten.

Resultaat

Deze aanpak heeft geleid tot een gecoachte manager die daar inzichten en acties uit ontleent, maar tegelijkertijd ook een changeplan ter ondersteuning van deze grootscheepse operatie.

Je veranderkundig inzicht aanscherpen met handson advies en coaching?

Change Coach

De bril Verandermanagement voegt veel toe in projecten en programma’s. Hierbij gaan mens en “methode” weer hand in hand. We coachen je op je gedrag maar steken graag onze handen uit de mouwen  om mee te schrijven aan de veranderaanpak.