Kickoff programma treinserie VIRMm1

Opdrachtgever: Programmamanager VIRMm1
Doelgroep: Programmateam

Vraagstuk

NS heeft Management Expedition gevraagd om een tweedaagse te helpen inrichten en begeleiden om het samenspel in dit programma nog beter vorm te geven.

Een intensief planningsproces, meerdere locaties voor de werkzaamheden, het schakelen tussen strategisch en operationeel niveau, gezamenlijke sturing versus autonomie van projecten en technische complexiteit, zijn enkele van de factoren die nopen tot nauwe samenwerking tussen de keyplayers.

Opdrachtgever

Het programma VIRMm1 is gericht op het opleveren en in stand houden van 81 gemoderniseerde treinstellen in 2020. Inmiddels (december 2017) rijden er 24 treinen op het spoor en rolt er frequent een nieuwe trein van de band.

Er is een leerproces ingericht om de gewenste aanpassingen op de resterende treinstellen te doen en uiteraard dient de ervaring met de rijdende treinen te worden vertaald naar de nog op te leveren treinstellen.

De projecten Bouw, Instandhouding, Vervoer en Nazorg dienen goed samen te werken in een keten die “werkt”.

Over de opdracht

We hebben gekozen voor een eerste dag van de tweedaagse waarin ruimte is gemaakt voor elkaar beter leren kennen, begrip en toepassing van “Flow” in teams en outdoor oefeningen, gericht op samenwerken.

Op de tweede dag zijn we met de inhoud van het programma aan de slag gegaan door de collectieve ambitie, het gezamenlijk doel en de teamwaarden nader uit te werken; de resultaten van dit teamproces zijn gevisualiseerd in deze tekening.

We hebben hierin samengewerkt met Flow en Getting the Picture en actiebegeleider Sjoerd Rammelt.

Resultaat

Het resultaat van de tweedaagse is te vatten in een team waarin de neuzen zijn gericht en enkele tegenstelling “goed” op tafel zijn geweest. Dat baant de weg voor effectieve samenwerking.

Een vliegende start of noodzakelijke impuls voor jouw project of programma?

Projectevent

Movement en momentum kun je organiseren. Een extra impuls bij de start of tussentijds voor je project of programma levert op. Onze focus ligt op ontwerp en uitvoering van een event vanuit project- en veranderexpertise, dat impact maakt en jou als project- of programmamanager beter in positie brengt.