Kickoff project Real Time Monitoring

Opdrachtgever: Projectmanager RTM
Doelgroep: Projectteam

Vraagstuk

NS heeft Management Expedition gevraagd een tweedaagse kickoff van het project te ontwerpen en begeleiden rond de onderwerpen Teamontwikkeling, Groepsdynamica en Cultuur.

Opdrachtgever

Doelstelling van het project RTM is om real time data van het treinmaterieel naar de wal te sturen. Met behulp van deze sensordata en prestatie-indicatoren kan het onderhoud en herstel op de treinen beter, efficiënter en sneller worden ingepland. Dat levert netto meer beschikbaar materieel en besparingen op.

Over de opdracht

In de kickoff hebben in totaal ruim 20 NS en Trimble (Ierse softwareleverancier) medewerkers het fundament gelegd voor het project.
De workshop is vormgegeven op locatie Ouwehands Dierenpark in Rhenen met:

  • een bijdrage van biologe Cornelia Vermeer over gedrag bij apen en wat wij daar van kunnen leren
  • een bijdrage van actiebegeleider Sjoerd Rammelt en facilitator Jan Hille Noordhof met oefeningen in samenwerken
  • werken aan teamvalues, projectdeliverables en cultuur
  • sparren over wat dit project succesvol zal maken en welke risico’s er zijn

Resultaat

Het resultaat van de tweedaagse is dat de mensen verbinding hebben gemaakt op zowel inhoud als relatie, zicht hebben gekregen op de cultuurverschillen die zich vertalen naar verschillen in werkaanpak en dat ze energie hebben getankt.

Een vliegende start of noodzakelijke impuls voor jouw project of programma?

Projectevent

Movement en momentum kun je organiseren. Een extra impuls bij de start of tussentijds voor je project of programma levert op. Onze focus ligt op ontwerp en uitvoering van een event vanuit project- en veranderexpertise, dat impact maakt en jou als project- of programmamanager beter in positie brengt.