Governance en samenwerking Programma Fietsparkeren

Opdrachtgever: Projectmanager Ketenmobiliteit
Doelgroep: Programmateam

Vraagstuk

NS heeft Management Expedition gevraagd enkele workshops te organiseren om aan de programmabesturing en samenwerking te werken. 

Opdrachtgever  

Het programma Fietsparkeren is gericht op het ontwerpen, bouwen en overdragen aan Exploitatie van fietsparkeergarages op de stations in Nederland. Dit programma loopt geruime tijd en wordt (deels) gefinancierd vanuit het ministerie van I&M.

Fietsenstallingen bevinden zich in verschillende fasen, zoals in verkenning, ontwerp, bouw over overdracht.

Het programma beoogt de samenhang tussen al deze verschillende bouwprojecten te besturen conform een integrale aanpak waarvoor in 2012 is gekozen. Daarnaast is innovatie, nieuwe fietsparkeer oplossingen, een thema.

Over de opdracht

Dilemma’s in aanpak, besturing en samenwerking dienen zich aan.

We hebben na interviews een vruchtbare dialoog georganiseerd tussen de relevante mensen bij NS en Prorail over de context, de risico’s, de communicatie en de organisatie van het programma.

Resultaat

Het resultaat van deze workshops is een nieuwe governance-structuur die meer recht doet aan de rollen die er zijn, waardoor de communicatie- en besluitvormingslijnen helderder zijn.
Daarnaast heeft het samen bedenken hiervan geleidt tot een andere rolverdeling en samenwerking.

 

 

 

Je dag op de hei nadrukkelijk vanuit Change inrichten?

Change Workshop

We zetten onze expertise om tot echte gedragsverandering en effect te komen ook graag in bij workshops. Een doordacht ontwerp, start van de Change vóór de heisessie en een doortastende houding met wat humor zijn onze ingrediënten om bij jouw team iets te veranderen.