Projectmanagement Skills

Opdrachtgever: Afdelingsmanager Realisatie
Doelgroep: Projectleiders

Vraagstuk

SBNS heeft Management Expedition gevraagd een trainingsprogramma te verzorgen waarin motivatie om het werk af te ronden binnen deze af te bouwen organisatie en relevante projectmanagement kennis en skills voor de toekomst zijn geborgd.

Opdrachtgever

SBNS onderzoekt en saneert bodemverontreiniging die ontstaan is in de periode dat NS nog een overheidsorganisatie was. Het budget van deze stichting wordt samengebracht door NS, Prorail en het ministerie van Infrastructuur en Milieu om verontreiniging op spoorterreinen aan te pakken.

Projectleiders voeren dit projectmatig uit. In het kader van de afbouw van deze stichting per 31 december 2016, gaan deze projectleiders hun baan verliezen.

Over de opdracht

Facilitators Raymond Eilander en Jöan Boere hebben de training vormgegeven in 3 blokken van 1, 2 en 2 dagen met daarin thema’s als Professioneel en persoonlijk veranderen, Context Management, Omgaan met spanning en weerstand, Leidinggeven, Trends in Projectmanagement en de Business Case. Als gasten zijn vechtkunstenaar Peter van der Roest, topsporter Mark Tuitert, programmamanager Robbert Nijziel en omgevingsmanager Fred van den Bosch uitgenodigd.

Resultaat

Het resultaat van de training is geweest dat elke projectleider zijn kennis en vaardigheden heeft geactualiseerd op relevante projectmanagement thema’s. In deze multi-projecten organisatie waar eenieder vele langlopende projecten naast elkaar heeft gemanaged, heeft het sommigen ook het inzicht gebracht juist wel projectleider elders te willen worden en sommigen juist niet.

Maatwerk voor jouw groep projectmanagers met aandacht voor elk individu?

Training Projectmanagement

Het VAKmatige van Projectmanagement is hygiëne geworden, nuttige en noodzakelijke bagage. De competenties van een projectmanager zitten in het beïnvloeden van een complexe OMGEVING, het samenwerken met je TEAM en de positionering van je IK. Ons vertrekpunt voor een evenwichtige en boeiende maatwerk training is een juiste dosering van deze vier elementen van ons LEERMODEL.