Training Skills for Succes voor projectmanagers

Opdrachtgever: Programmaraad
Doelgroep: Senior Project- en Programmamanagers

Vraagstuk

NS heeft Management Expedition gevraagd deze in company training te verzorgen – inmiddels heeft editie 5 plaatsgevonden – met trainers die ervaring met projecten meebrengen en in staat zijn om een mindshift te realiseren bij deelnemers.

Opdrachtgever

NS heeft in haar curriculum Projectmanagement de training Skills for Succes (SfS). Het gaat om het trainen van vaardigheden die met het IK en de OMGEVING te maken hebben en aansluiten bij “hoe werkt het bij NS”. Dit met het doel om, uitgerust met deze skills, succesvolle projecten te doen.

Over de opdracht

De training met Machiel Willemsen als hoofddocent en Jöan Boere als co-trainer is vormgegeven in 3 blokken van 4 dagdelen met thema’s als Contextmanagement, Risicomanagement, Opdrachtgeverschap, Leiderschap, Governance, Beïnvloeden en Zelfmanagement.

Individuele intake- en feedbackgesprekken zorgen voor richting in de leerdoelen respectievelijk zelfreflectie bij de de deelnemers. 

Wisselende interne gasten, dikwijls ervaren programmamanagers vanuit NS Stations, NS Reizigers, NS Techniek of een stafafdeling worden betrokken om de NS praktijk naar binnen te halen in de training.

Daarnaast nodigen we een externe gast uit voor bijvoorbeeld Governance, Agile of Leiderschap. We oefenen met gesprekscoaches gesprekken en laten ook het spectrum aan projectaanpakken zien.

Resultaat

Deelnemers leren veel van elkaars projecten die van zeer verschillende aard zijn voor Stations (vastgoed), Reizigers (processen in operatie), Techniek (materieel), ICT (processen en hard- en software) en Staven (divers).
De skills in combinatie met het vak levert zelfbewuste en geïnspireerde deelnemers op.

Maatwerk voor jouw groep projectmanagers met aandacht voor elk individu?

Training Projectmanagement

Het VAKmatige van Projectmanagement is hygiëne geworden, nuttige en noodzakelijke bagage. De competenties van een projectmanager zitten in het beïnvloeden van een complexe OMGEVING, het samenwerken met je TEAM en de positionering van je IK. Ons vertrekpunt voor een evenwichtige en boeiende maatwerk training is een juiste dosering van deze vier elementen van ons LEERMODEL.